N-VA vraagt verkeersremmende maatregelen in Sasstraat

Op 31 augustus 2017, over deze onderwerpen: Politie & Veiligheid

Het toenemend verkeer en de snelheid waarmee auto’s in hun straat rijden baart de inwoners van de Sasstraat in Ramskapelle zorgen. “Verschillende bewoners namen al zelf initiatief door een bord ‘graag traag’ voor hun deur te zetten.  Aan deze oproep van de buurtbewoners geef ik als gemeenteraadslid graag gevolg . Om de veiligheid te garanderen en de overlast te beperken, breng ik dit probleem alvast op de gemeenteraad en stel ik voor om samen met de verkeerscommissie en de bewoners na te denken over verkeersremmende maatregelen”, vindt gemeenteraadslid Fabienne Pottier (N-VA).

In het prachtige polderdorp Ramskapelle is het rustig en aangenaam wonen. Ramskapelle bruist ook van het sociale leven, zo zijn er tal van activiteiten en concerten. Verder zijn er ook drie bloeiende horecazaken. “We zijn blij dat Ramskapelle leeft en aantrekkelijke horecazaken heeft”, weet Fabienne Pottier, zelf van Ramskapelle. “Toch mogen we niet voorbijgaan aan de bekommernissen van de inwoners in de Sasstraat.  Ik ben door verschillende inwoners aangesproken over het toenemend verkeer en de snelheid waarmee auto’s in de Sasstraat rijden.  Dit zorgt voor overlast maar ook voor onveilige situaties.  In deze straat wonen immers ook families met kinderen.”

De N-VA, onder leiding van gemeenteraadslid Fabienne, kaart dit probleem aan op de gemeenteraad en stelt voor om met de verkeerscommissie en de bewoners na te denken over verkeersremmende maatregelen.  “Om Ramskapelle leefbaar te houden denken wij aan verkeersremmers zoals paaltjes om de snelheid te beperken. Het kan ook eleganter met verdrijvingsvlakken of wegversmallingen. Zo kunnen we via de infrastructuur een gematigde snelheid afdwingen. Aanvullend kan de straat ook ingedeeld worden als zone 30 met officiële ‘graag traag’ borden. “

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is