"Burger krijgt weinig terug"

Op 29 mei 2015

Knokke-Heist sluit het boekjaar 2014 af met een resultaat op kasbasis van 27.549.191 euro en een autofinancieringsmarge van 12.944.844 euro. Een rendement dat op de banken van de N-VA voor onvrede zorgt.

"De bestuursploeg investeert niet! Ze mankeert visie en ideeën. Ze houden al decennialang dezelfde koers aan, waarbij ze berusten in plaats van te stimuleren. Het enige waar ze hun geld insteken, zijn bakstenen en vastgoedprojecten", vindt Luc Dieltiens. "De inkomsten, die hoofdzakelijk afkomstig zijn uit opcentiemen, parkeergelden en taks voor tweedeverblijvers, vloeien onvoldoende terug naar burger en ondernemer. De N-VA pleit ervoor om alle inkomsten aan te wenden voor een stimulerend middenstandsbeleid. Waar blijft de visie op de Lippenslaan en de leegstaand? Er is geen kernversterkend beleid. In plaats van te investeren in een gazettenwinkel zou men beter een centrummanager aanstellen of een schepen bevoegd voor lokale economie."

 "Het volstaat niet om een nieuw bedrijventerrein te bouwen en daarnaast in 't Walletje alle kmo's die Knokke-Heist rijk is, te herlokaliseren", stelt fractieleidster Cathy Coudyser. "Er is nood aan een proactieve aanpak om nieuwe dynamische bedrijven of een kenniscentrum aan te trekken."

"De gemeente heeft ook dringend nood aan een nieuwe dynamiek van toeristische evenementen om mensen naar Knokke-Heist te krijgen", aldus Cathy Coudyser. "De hippe strandbars en het Masterplan Strand volstaan niet voor een volwaardig toeristisch beleid. Cultuuractiviteiten moeten duidelijk maken op welke doelgroep ze zich richten: de inwoners van Knokke-Heist of toeristen. In plaats van te proberen om tien projecten op een halfslachtige manier te verwezenlijken zou de meerderheid beter inzetten op het afwerken van projecten die haalbaar zijn!"

"Bij die projecten is helemaal niet gedacht aan mobiliteit", vult raadslid Geert Deman aan. "De werken aan de A11, de nieuwe ziekenhuiscampus en de nieuwe scholencampus zijn al bezig. Terwijl de mobiliteitsuitdagingen die met die projecten gepaard gaan, nu pas besproken worden. Een gemeentebestuur dat de problemen pas oplost als ze zich stellen, dat is de wereld op zijn kop!"

 Waarnemend burgemeester Ingrid Reubens vindt dat de gemeente goed bezig is: "We hebben al in lange tijd niet meer geleend en zijn in de toekomst ook niet van plan om dat te doen. Niemand kan ontkennen dat de cijfers positief zijn en dat Knokke-Heist financieel gezond is!"

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is