108.644 euro voor AZ Zeno - Werknemers stimuleren zich duurzaam te verplaatsen naar het werk

Op 22 oktober 2018, over deze onderwerpen: Economie & Werk, Mobiliteit en openbare werken

Vlaams volksvertegenwoordiger Cathy Coudyser is tevreden dat Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts 165.008,50 euro uittrekt als steun voor West-Vlaamse bedrijven die het woon-werkverkeer duurzamer maken. Daarvan is 108.644 euro voor AZ Zeno. “Met die steun in de rug stimuleren werkgevers hun werknemers om meer gebruik te maken van de fiets, het openbaar vervoer, carpooling", zegt Weyts.  

4 West-Vlaamse bedrijven krijgen, in totaal 165.008,50 euro financiële steun. Met dat geld investeren de bedrijven in een fietsaanbod, een verbeterde ontsluiting van het bedrijventerrein of ingrepen die de drempel verlagen voor bijvoorbeeld autodelen.

 “Elk bedrijf kiest een eigen aanpak dat aansluit bij hun bedrijfscultuur, maar met datzelfde doel om het woon-werkverkeer duurzamer te maken”, zegt Weyts. Zijn collega, Vlaams volksvertegenwoordiger Coudyser vult aan :  “Door alternatieven slim te combineren, bereik je vlotter en veiliger je werk. Met 856 werknemers is AZ Zeno één van de grootste werkgeversin Knokke-Heist.  Zij nemen een voorbeeldfunctie op om Knokke-Heist nog duurzamer te maken wat mobiliteit betreft.  Daar geven we graag alle steun aan.”

Vlaams volksvertegenwoordiger Coudyser is bijzonder verheugd dat Minister Weyts blijft investeren in Knokke-Heist.  “Onlangs nog werd 3,5 miljoen euro vrijgemaakt voor de aanleg van een fietspad langs de Palingpot.  We krijgen binnenkort ook een gloednieuw toeristisch-recreatief fietspad op de nieuwe dijk langs het Zwin.  Maar ook het binnenhalen van het WK Wielrennen zorgt ervoor dat Knokke-Heist op de kaart gezet wordt als wieler- en sportgemeente bij uitstek.  De tijdritten worden immers vanuit Knokke-Heist gereden.  Dit zal ook een toeristische meerwaarde betekenen voor onze mooie gemeente.”

Indiener Gemeente Steunbedrag Aantal werknemers
Tordale vzw Torhout 6.252 euro 283
AZ Zeno Knokke-Heist 108.644 euro 856
De Poort vzw Kortrijk 4.632,50 euro 48
VZW Thuishulp Bond Moyson Kortrijk 45.480 euro 869

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is