213.000 euro Vlaamse middelen voor de Sint-Jansschool

Op 2 juni 2021, over deze onderwerpen: Gemeentelijk Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert ruim 213.000 euro in de Sint-Jansschool in Knokke-Heist.   N-VA gemeenteraadslid Fabienne Pottier reageert enthousiast.  “Met deze investering zal de succesvolle Sint-Jansschool meer ruimte krijgen. Door de aankoop van een aangrenzende woning wordt bijkomende ruimte gecreëerd voor schoolse activiteiten, sanitair, alsook een bijkomende in- en uitgang.”

Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs  kunnen rekenen op Vlaamse middelen om bijkomende schoolinfrastructuur te creëren. Onderwijsminister Ben Weyts trekt daarvoor deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit.  In totaal staat de investeringsteller voor scholenbouw op 3 miljard euro. Deze investeringsgolf komt ook leerlingen en leerkrachten in Knokke-Heist ten goede.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) 213.000 euro voor de Sint-Jansschool.  “Met deze middelen kunnen ze een woning in de Graaf Jansdijk, die pal achter de school ligt, aankopen.  De tuin van de woning grenst aan de speelplaats.  De school zal de woning gebruiken voor schoolse activiteiten, het bijgebouw ombouwen voor bijkomende sanitaire voorzieningen.  Het zal ook een alternatieve in- en uitgang tot de school voorzien.  Daarmee wordt de verkeersveiligheid vergroot.” besluit Fabienne Pottier.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is