Een natuur-educatief centrum en open speelruimte De Raan

Op 31 augustus 2012

‘Marine-polis’ van de Noordzee met een duurzaam openlucht speelterrein.

N-VA Knokke-Heist heeft een unieke toekomstvisie voor de locatie van De Raan.  Een natuur-educatief doe-centrum voor kinderen en families rond de zee en groene energie is volgens  Geert Deman de geschikte ‘all weatherfaciliteit’ voor inwoners en toeristen van Knokke-Heist. Dit centrum, aangevuld met een openbaar en duurzaam openlucht speelterrein, wordt toegankelijk vanuit het natuurgebied Dir. Generaal Willemspark. Zo wordt het ‘bosje van Heist’ een centraal punt als start van wandelroutes en natuureducatieve initiatieven. Dit project geeft een nieuw elan aan de horeca en de handelszaken in de buurt. 

Buurtbewoners en betrokken actoren informeren.

N-VA Knokke-Heist vraagt om de betrokken actoren (Dalkia, Maritieme Dienst Kust, de uitbater van de cafetaria…) en de buurtbewoners te betrekken en te informeren bij de plannen en de realisaties op het terrein. Nu blijven de buurtbewoners vooral in het ongewisse. De huidige meerderheid communiceert niet. Nochtans is het belangrijk een draagvlak voor dergelijke projecten te creëren.’ vult lijsttrekker Cathy Coudyser aan.

Zwembad De Raan blijft voor N-VA open tot het einde van de concessie In elk geval moet voor N-VA het zwembad open blijven tot de concessie met Dalkia ten einde loopt in 2015. Dit om het uitbetalen van verbrekingsvergoedingen te vermijden maar ook om verloedering en leegstand op deze site tegen te gaan’ weet gemeenteraadslid Olivier Bodyn. N-VA Knokke-Heist is in geen geval voorstander van een hoogbouwhotel op die plaats.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is