N-VA Knokke-Heist steunt Jasper Waeghe voor derde OCMW-zetel.

Op 29 december 2012

N-VA Knokke-Heist draagt drie kandidaten voor om in de nieuwe  OCMW-Raad  te zetelen.  De eerste twee kandidaten zijn Dr. Jean-Marc Gillardin en Katja Bataillie. Zij kennen de sociale sector en zullen de komende zes jaar hun expertise ter beschikking stellen van de gemeente. Opmerkelijk is dat N-VA een derde kandidaat naar voren schuift, die niet op de N-VA kieslijst stond nl. Jasper Waeghe.

De voorgedragen N-VA kandidaten hebben een degelijke en onderbouwde achtergrond. Het bestuur van N-VA Knokke-Heist besliste unaniem om deze mensen te steunen.  Jean-Marc Gillardin heeft als dokter meer dan voldoende voeling met de sociale sector. Katja heeft professionele bedrijfservaring  met overheidsopdrachten en zal bij het sociaal werk van haar mandaat ook de zakelijke aspecten niet uit het oog verliezen.  Verder zal ze mee ijveren voor sociaal en betaalbaar wonen in Knokke-Heist.  Haar ervaring in de immobiliënsector zal daarbij nuttig zijn.

De derde kandidaat die door N-VA Knokke-Heist wordt voorgedragen,  stond niet op de N-VA kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Jasper Waeghe koos ervoor om op 14 oktober met een éénmanspartij naar de kiezer te trekken. Hij zette daarbij een opmerkelijk resultaat neer.
Op 14 oktober kreeg de partij Gemeentebelangen van Graaf Lippens 65% van de stemmen, N-VA counterde als enige met 21% van de stemmen. 14% van de kiezers die op andere partijen hebben gestemd bleven verweesd achter. Met Jasper Waeghe krijgen de mensen die door het systeem niet vertegenwoordigd worden  in Knokke-Heist toch een stem. N-VA is van mening dat de kiezer nu krijgt wat hij op 14 oktober heeft gevraagd.   Dit is niet meer dan democratisch.
Verder biedt  N-VA Knokke–Heist  op die manier kansen aan een jong enthousiast politicus zoals Jasper Waeghe. De partij roept dan ook alle verkozen gemeenteraadsleden op om zijn kandidatuur te steunen.  Jasper krijgt alvast de steun van N-VA.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is