N-VA boos over blanco cheque van 112.000 euro voor ‘Kings of Golf’

Op 28 oktober 2013

De N-VA in Knokke-Heist staat ervan versteld dat het gemeentebestuur zonder overleg  112.000 euro belastinggeld heeft gespendeerd aan ‘Kings of Golf’. Dit is een privé-evenement, georganiseerd door een privé-organisator op een privé-locatie. 

Voor de besteding van dit exuberante bedrag werd noch op de gemeenteraad noch in de Raad voor Toerisme ook maar enig overleg gepleegd. Het evenement dat nota bene plaatsvond op het privé-golfterrein van burgemeester Lippens in het Zoute, duurde slechts een halve dag en wist ook niet veel bezoekers te trekken. De N-VA plaatst bovendien grote vraagtekens bij de meerwaarde van het evenement voor de gemeente Knokke-Heist. 

Raadslid Luc Dieltiens:” De gemeenteraad is hier nog maar eens voor schut gezet en voor voldongen feiten gesteld. In dit dossier is de lijn tussen wat moreel en ethisch toelaatbaar is en wat niet heel dunnetjes geworden. Er wordt zonder enig overleg 112.000 euro uit de kas van de gemeente genomen en afgegeven aan een organisator die het vervolgens gaat spenderen op de golf club. Dit lijkt me niet wijs en geeft aanleiding tot insinuaties. “ 

 De N-VA betreurt ook dat het hier weer een pure Knokke-Zoute aangelegenheid betreft. “Alsof dat het enige is wat Knokke-Heist te bieden heeft en de enige beweegreden is waarom mensen graag naar Knokke-Heist komen”, besluit fractieleidster en Kamerlid Cathy Coudyser.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is