N-VA wil werkgroep cultureel erfgoed voor het carnaval in Knokke-Heist

Op 18 februari 2014

De N-VA wil het carnaval in Knokke-Heist in een werkgroep rond cultureel erfgoed opnemen met het oog op een officiële erkenning als immaterieel cultureel erfgoed. Daarnaast vraagt de partij ook een betere ondersteuning en promotie. De gemeente beschikt niet alleen over de grootste stoet van West-Vlaanderen, maar behoort naast Aalst tot één van de grootste carnavalssteden van ons land.

 Carnaval leeft in Knokke-Heist en is steeds beter lokaal verankerd. Vandaag nemen verenigingen uit elke deelgemeente deel aan het grootste culturele event dat jaarlijks in de gemeente wordt georganiseerd. Dit event verdient een inhaalbeweging, een commerciële uitstraling en benadering zoals alle andere grote events in onze gemeente. 

In Aalst en Blankenberge is dit al het geval. Daar hebben de organisaties die betrokken zijn bij het carnaval een duidelijk traject opgestart voor het benoemen en erkennen van het gebeuren als immaterieel cultureel erfgoed. In beide gemeenten is een werkgroep actief die bestaat uit vertegenwoordigers van de erfgoedgemeenschap en de carnavalorganisaties. Op die manier wil men de beleving en de promotie van het evenement als cultureel en toeristisch gegeven beter ondersteunen. 

“De laatste 50 jaar is het Carnaval in onze badplaats uitgegroeid tot één van de belangrijkste events, zo niet het grootste van onze gemeente”, zegt raadslid Olivier Bodyn. “Dit evenement verdient een beter cultureel en toeristisch draagvlak net zoals dat voor andere grote evenement het geval is. We besteden 200.000 euro aan de Zoute Rally, 180.000 aan Cirque du Soleil, 100.000 euro aan de Kings of Golf maar we besteden amper 65.000 euro aan carnaval. De promotie kan ook stukken beter dan de 100 affiches die nu gebruikt worden. Met niet alleen tienduizenden bezoekers, maar ook nog eens 3000 deelnemers die vooral uit onze gemeente komen, verdient het evenement de nodige erkenning en ondersteuning”, vult Geert Deman aan.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is