Op weg naar OKTOBER12: N-VA Knokke-Heist zet twee vrouwen op de provincielijst

Op 21 juni 2012

N-VA Knokke-Heist zet twee vrouwen op de lijst voor de komende provincieraadsverkiezingen. Dat Cathy Coudyser op de lijst van de provincie staat is allicht niet verwonderlijk. Ze is arrondissementeel secretaris, en kent volgens de N-VA afdeling de partij door en door. “Ze deed in het verleden reeds 2 maal mee met nationale verkiezingen. Iedere keer haalde ze in de regio een sterk resultaat. Ze krijgt dan ook de tweede plaats, staat in de persmededeling te lezen.. ‘Ik wil mij als provincieraadslid inzetten voor Knokke-Heist. Op het vlak van toerisme en economie is de provincie een ideaal niveau om regiosamenwerkingen tot stand te brengen. Het recreatieve kusttoerisme moet nog beter gecombineerd worden met cultuur en stadsbeleving.’ zegt Cathy.

Julie Baeyen is nieuw bij N-VA. Ze heeft als OCMW-raadslid haar sporen verdiend. Julie krijgt plaats 10. ‘Ik heb altijd nauw en constructief samengewerkt met Julie in het OCMW. Ik heb haar leren kennen als een degelijk raadslid, die luistert naar alle betrokkenen en op een positieve manier bereid is compromissen te sluiten. Ze durft ook moeilijke beslissingen nemen, in het belang van de mensen en de diensten.’ weet Cathy. Ook haar ervaring op de personeelsdienst van de gemeente is een pluspunt.

‘Aangezien ik gemeentepersoneel ben, kan ik niet meer zetelen noch in de gemeente- noch in de OCMW-raad vult Julie aan. Toch wil ik mij blijven inzetten voor Knokke-Heist. Mijn ervaring in een lokaal bestuur wil ik delen op provinciaal niveau. De provincie is een niveau dat efficiënter kan bestuurd worden, als tussenniveau tussen de lokale besturen en Vlaanderen’ N-VA Minister Bourgeois heeft daarin stappen in de goede richting gezet. Die stappen wil ik verder in praktijk brengen. Ook Knokke-Heist kan daar wel bij varen. Dat ik kies voor N-VA is logisch. Mijn echtgenoot, Luc Dieltiens, is kandidaat voor N-VA in Knokke-Heist, ik voor N-VA in de provincie. N-VA is trouwens een jonge, moderne en onafhankelijke partij die consequent kiest voor efficiënt bestuur. Daar geloof ik in ‘ besluit Julie Baeyen. Het is nog afwachten voor wie Groen, SP.a en Vlaams Belang vanuit Knokke-Heist op de provincielijst zal plaatsen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is