Taks op tweede verblijven : ja maar

Op 9 december 2013

N-VA pleit voor een taks op tweede verblijven. Tweede verblijvers genieten mee van de heraangelegde straten, de huisvuilophaling, de politie en veiligheid in de gemeente…

Maar de N-VA stelt voor om het tarief te ontdubbelen zowel naar grootte van het tweede verblijf als naar zone waarin het tweede verblijf ligt. Nu betaalt een tweede verblijver met een klein appartement of een studio immers hetzelfde als een tweede verblijver die een huis of villa heeft met 3 badkamers en 4 slaapkamers. Door een diversificatie in de tarieven, betaalt iemand met een villa meer dan iemand met een kleine studio.

Ook een tweede verblijf op de zeedijk of in de echte dorpskernen, verdient een ander tarief. Indien je de tweede verblijfstaks in niet-toeristische zones hoger legt dan in de toeristische zones, dan ontraadt men misschien een tweede verblijver om in de kernen te kopen.  Op die manier draagt men er als lokaal bestuur toe bij dat de woningprijzen in de dorpskernen minder onder druk komen te staan  en creëren we nieuwe kansen om inwoners of mensen die in de regio wonen en werken aan een betaalbare woning te helpen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is