Videoborden in Knokke-Heist. Infoborden of pure publiciteit ?

Op 12 maart 2015

Sedert 2008 heeft de gemeente Knokke-Heist een concessie-overeenkomst met de firma Juan Consulting voor het plaatsen van videoborden. Deze videoborden zijn een combinatie van informatie over Knokke-Heist en publicitaire inlassingen. Je zou kunnen verwachten dat het om win-win gaat. De N-VA stelt echter vast dat het commerciële aspect de bovenhand haalt op het informeren van burgers er toeristen.

De firma Juan Consulting is nu geïntegreerd in de firma Medialed. Positief is dat er opnieuw geïnvesteerd wordt in betere, hoogtechnologische videoborden. Over de inplanting van de borden kan men zich veel vragen stellen. Olivier Bodyn : “Als deze borden informatie bevatten voor burgers en toeristen, dan moeten deze borden verspreid worden over de vier deelgemeenten. Toch stellen we vandaag vast dat de 16 borden verspreid staan in twee commerciële straten van Knokke nl. 9 borden in de Lippenslaan en 6 in de Kustlaan en 1 ter hoogte van het Casino. De borden in Heist en Duinbergen verdwijnen.”

Bovendien moeten er volgens de N-VA afspraken met de gemeente zijn welke informatie men weergeeft. Dat kan gaan van praktische informatie zoals bewegwijzering en parkeermogelijkheden of toeristische informatie over evenementen en attracties. Daar is vandaag geen sprake van.

Het is opnieuw duidelijk dat de gemeente voorrang geeft aan het belang van een commerciële firma ten koste van het algemeen belang. “De firma Medialed lijkt in haar brochure enkel oog te hebben voor het zoeken naar publiciteit dat zich richt tot het mondaine publiek. Dat men in die brochure ook specifiek spreekt van ‘Knokke-le-Zoute is dan ook geen toeval. Nochtans is de verloedering in de Lippenslaan groot. Deze videoborden, samen met de borden van Decaux, verkeersborden en ander straatmeubilair maken het wandelen en winkelen er niet aangenamer op”, weet Olivier.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is