Waar blijven de investeringen ?

Op 1 december 2014

Hoewel de inkomsten stijgen en de reguliere uitgaven weinig opvallende verschillen tonen, investeert de meerderheid volgens de N-VA te weinig in Knokke-Heist. Zowel in 2013 als 2014 waren heel wat investeringen gepland die niet uitgevoerd zijn. “Dat is bijzonder jammer, want wie niet investeert zal daar later de ongemakken van dragen”, meent N-VA gemeenteraadslid Luc Dieltiens.

“Wat de financiën betreft, is Knokke-Heist gelukkig gezond”, zegt Luc Dieltiens. “Dat kan ook niet anders. In 2013 en 2014 is een continu beleid gevoerd. De exploitatiekosten van de gemeente blijven stabiel en de inkomsten stijgen. De inkomsten van Knokke-Heist komen vooral van de gemeentelijke opcentiemen op de onroerende voorheffing, de taks op tweede verblijven en de inkomsten uit parkeergelden. Wat opvalt is dat men naar de toekomst toe minder rekent op private investeerders. Daar waar men vroeger poneerde dat het openbaar domein en pleinen, aangelegd moesten worden door private investeerders, weet men nu dat men als gemeente ook zelf meer moet investeren in deze projecten.”

Luc Dieltiens gaat verder: “De gemeente zou de schuld afbouwen tot 25 miljoen euro in 2017. Toch moeten we vaststellen dat in 2017 de schuld niet 25 maar wel 35 miljoen euro zal bedragen om in 2019  te pieken tot maar liefst 50 miljoen euro . In budgettair krappe tijden gaan financiële orthodoxie en schuldenafbouw hand in hand. Op die manier kunnen we de investeringen realiseren die in onze gemeente broodnodig zijn. ”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is