eenduidige communicatie en samen tegen corona

Op 2 april 2020, over deze onderwerpen: beleid gemeente, Economie & Werk, Lokale economie, Ondernemen, Toerisme

De fracties Groen/sp.a en N-VA in  Knokke-Heist roepen de burgemeester op,  om zijn communicatie in corona-tijden bij te sturen.  In crisistijden is het belangrijk dat er eenduidige en besliste informatie aan de burger gegeven wordt. 

Het heeft geen zin om voor te lopen op wat het federaal crisiscentrum, op advies van wetenschappers en experten, beslist.  Impulsief  communiceren, alvorens het college de beslissing definitief genomen heeft en de communicatielijnen afgestemd zijn, is contraproductief, ” oppert Cathy Coudyser, fractievoorzitter van N-VA. Daarenboven is eerlijke en realistische communicatie noodzakelijk,  maar tegelijk moet je ook met oplossingen komen. “In tijden van crisis moet je vaak moeilijke boodschappen brengen. Eerlijk en op het gepaste moment.  Zaai geen onnodige ongerustheid.  Een boodschap van hoop, veerkracht en samenwerking zijn nu meer dan ooit nodig”, vervolgt Coudyser (N-VA)

Enkel samen, over partijgrenzen heen en met de input, ideeën, suggesties van de VZW Toerisme en de diverse Raden uit onze gemeente, kunnen we deze crisis over alle domeinen heen het hoofd  bieden. De raad voor lokale economie biedt spontaan aan om mee te werken.  Vooral de economische gevolgen van het post-corona-tijdperk moeten we nu voorbereiden.

N-VA en fractie Groen gaven al meermaals het signaal aan de beleidspartijen,  dat ze voorstander zijn om een stuurgroep op te richten om het post-corona-tijdperk voor te bereiden, samen met de betrokken sectoren.  #samensterktegencorona.

Cathy Coudyser en Luc Lierman besluiten : “We moeten nu onze angst overwinnen en samen  de strijd aangaan.  Het zal pijn doen.  We zullen met alle overheden samen (lokaal, Vlaams en federaal)  niet alle tekorten en verliezen kunnen bijpassen. We moeten deze moeilijke tijden in de eerste plaats helpen overbruggen. Innovatie en nieuwe inzichten zullen van Knokke-Heist op lange termijn weer een vooraanstaande gemeente maken.  Beleidsmakers van GBL, waar wachten we op?”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is