Krant van West-Vlaanderen: Veel manco's bij Horizon 8300

Op 21 oktober 2016, over deze onderwerpen: beleid gemeente, Stadsontwikkeling

KNOKKE-HEIST - “De 17 projecten die voorgesteld worden, zijn voor een groot stuk projecten uit het verleden die nu in afwerkingsfase komen. In wezen zijn het allemaal projecten van andere overheden, de privé en de vzw Gezondheidszorg. Knokke-Heist faciliteert enkel”, aldus N-VA-fractieleider Cathy Coudyser.

“Verder stelt men projecten voor die op korte termijn gerealiseerd zouden worden : de hoofdredderspost, het sportcomplex stadion Olivier, Museum Sincfala en de Kerk van Westkapelle. De eerste drie behoren tot de normale investeringen die elke gemeente op termijn moet doen.”

“Men pakt graag uit met de aandacht voor sociaal en betaalbaar wonen maar plaatst daar weinig tegenover. Dat de bouw van sociale woningen in Knokke-Heist vertraging oploopt, is daar een pijnlijk voorbeeld van. Los van Heulebrug zijn heel wat dossiers nog niet op schema. En het betaalbaar wonen kent geen duurzame oplossing.”

“En waarom toont men niets van de evoluties rond het Koppelgebied Westkapelle met de helihaven, de evenementensite met randparking, het veiligheidsgebouw ? Allemaal plannen die men al een tijdje aankondigt, maar waar men blijkbaar niks over kan tonen Waarom wordt met geen woord gerept over het nieuwe Casino ?”

Bron: Krant van West-Vlaanderen/Brugsch Handelsblad - 21 Okt. 2016 Pagina 46

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is