Kustverdediging: N-VA Knokke-Heist tevreden dat het gezond verstand terugkomt

Op 17 augustus 2018, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws

N-VA Knokke-Heist is tevreden dat het gezond verstand terugkomt. Maar we vragen dan ook om de hele communicatiecampagne ‘verzet tegen het eiland’ te stoppen, de petitie stil te leggen en de affiches uit het straatbeeld te verwijderen. Enkel zo kan de sereniteit rond dit dossier terugkeren.

Tevreden dat het gezond verstand zegeviert.

N-VA Knokke-Heist is tevreden met het gezamenlijk standpunt van alle politieke partijen in Knokke-Heist. Vandaag verklaren alle partijen in Knokke-Heist dat ze alle alternatieven voor de kustverdediging afwachten. Dat is exact het standpunt dat de N-VA in Knokke-Heist al maanden inneemt.

Kustverdediging is een complex dossier. Het is nochtans absoluut noodzakelijk om onze inwoners, toeristen en tweede verblijvers te beschermen tegen de stijging van de zeespiegel. Daarvoor is onderzoek en moedige beslissingen belangrijk. Zowel federaal staatssecretaris De Backere als Vlaams minister Ben Weyts verklaarden gisteren in Ter Zake dat het dossier verder onderzocht wordt. Op Vlaams niveau worden alle alternatieven om onze kust te verdedigen onderzocht, op federaal niveau wordt een zoekzone in zee voorzien. Pas daarna kunnen beslissingen vallen. ‘N-VA Knokke-Heist heeft altijd alle vertrouwen gegeven aan administraties, wetenschappers en onderzoekers om ons te helpen bij deze keuze en om alle alternatieven in kaart te brengen en voor- en nadelen op te lijsten. Wij rekenen ook op politici die verantwoordelijkheid opnemen tegenover hun inwoners om correcte informatie te verspreiden, draagvlak te creëren en constructief mee te werken aan oplossingen. De stakeholdersvergaderingen en overleg zijn daarin belangrijk. ‘

N-VA Knokke-Heist vraagt nu om de hele communicatie- en terreurcampagne ‘verzet tegen het eiland’ onmiddellijk te stoppen.

De oorlog en het verzet van de burgemeester en zijn GBL-accolieten tegen het eiland zijn duidelijk maar nu ook overbodig geworden. N-VA Knokke-Heist vraagt bij monde van lijsttrekker en Vlaams volksvertegenwoordiger Cathy Coudyser om de hele communicatiecampagne op kap van de belastingbetaler stop te zetten, de petitie tegen het eiland weg te halen en de misleidende affiches te verwijderen uit het straatbeeld.

Het gezond verstand is eindelijk terug bij de burgemeester. Het is nu tijd voor sereniteit in dit debat. De bangmakerij en de paniekzaaierij moet nu stoppen. Dit is nefast voor het dossier maar ook voor de immo- en de toeristische sector in Knokke-Heist.

N-VA Knokke-Heist zal dit dossier verder van nabij opvolgen. We willen onze inwoners, onze kinderen en kleinkinderen een onbezorgde toekomst geven in Knokke-Heist. Wij willen erover waken dat Knokke-Heist een aangename toeristische en innovatieve badplaats blijft. Daarom kijken wij in het bijzonder uit naar de toeristische impact en naar de nieuwe kansen die dit dossier voor het toerisme met zich meebrengt. Wij willen een totaaloplossing met win-win-win.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is