Meerderheid gaat in op vraag N-VA dringende rioleringswerken

Op 27 oktober 2016, over deze onderwerpen: Openbare werken

KNOKKE-HEIST - De meerderheid gaat in op de vraag van N-VA om versneld werk maken van noodzakelijke en dringende rioleringswerken. Om de slechte staat van de riolering aan te pakken, wordt ook meer geld uitgetrokken dan oorspronkelijk voorzien. “‘Tot 2022 voorziet men nu 34 miljoen euro in plaats van slechts 4,5 miljoen euro. Meer dan het zesvoudige dus. Om aan dat bedrag te raken zal stadsontwikkelingsbedrijf AGSO jaarlijks 3,5 miljoen euro zelf financieren. Bijkomend wordt via een lening in 2017 nog 5 miljoen euro opgehaald”, weet raadslid Geert Deman die het dossier voor N-VA opvolgt.

In februari reeds interpelleerde raadslid Geert Deman over de slechte staat van de riolering en hij vroeg de meerderheid versneld werk te maken van noodzakelijke rioolwerken. “Deze meerderheid heeft jaren nagelaten te investeren in riolen en nu zitten we met deze slechte staat. We zullen duidelijk met bekwame spoed moeten handelen en ook meer middelen inzetten”, aldus Geert Deman in februari.

Ondertussen heeft de meerderheid via een doorlichting de belangrijkste pijnpunten in kaart gebracht en zullen ze op basis van de meest dringend aan te pakken plaatsen en in functie van geplande wegeniswerken ook de riolen aanpakken. “Dat men daar duidelijk meer middelen voor nodig heeft, heeft deze meerderheid intussen ook beseft. Waar men tot nog toe 4,5 miljoen voorzien had, zal men nu 34 miljoen euro nodig hebben in de periode 2017-2022. AGSO zal daarvoor jaarlijks 3,5 miljoen euro zelf financieren. Voor 2017 wordt voorzien om via een lening nog 5 miljoen euro op te nemen. De N-VA is tevreden dat deze meerderheid nu toch versneld de noodzakelijke rioleringswerken aanpakt”, besluit Geert Deman.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is