Met deze voorwaarden herleidt Demir het golfproject op maat van de Knokke-Heistenaar

Op 21 april 2023

N-VA Knokke-Heist begrijpt de beslissing van Vlaams minister Demir om het project van de tweede golf te vergunnen maar met voorwaarden. “Dit is een volgende stap. We zijn er echter nog niet. Pas als de illegale gronden die er gestort zijn, weer verwijderd zijn en alle gronden in het projectgebied definitief verworven zijn door de projectontwikkelaar, kan de aanleg van de golf en het hotel starten.” weet Cathy Coudyser, gemeenteraadslid voor N-VA in Knokke-Heist en Vlaams volksvertegenwoordiger.

Minister Demir vergunt het project voor een tweede golf met hotel in Knokke-Heist maar legt tegelijk duidelijke en strenge voorwaarden op om het algemeen belang van de inwoner en tweede verblijver van Knokke-Heist te vrijwaren. “Minister Demir had weinig keuze. Ze is gebonden aan het RUP dat het gemeentebestuur van Knokke-Heist zelf heeft opgemaakt. Toch is ze niet bang om grenzen te trekken. Dit staat in schril contrast met onze gemeentelijke politici.” stelt Coudyser.

Met de voorwaarden die Demir oplegt, herleidt ze het project tot een project op maat van Knokke-Heist en houdt ze maximaal rekening, binnen de contouren van het RUP, om de belangen van de eigen inwoners te verdedigen. “Wij zijn geen Dubai aan de Noordzee maar een toeristische gemeente aan de Vlaamse kust. De voorwaarden zorgen voor een eco-golf, open en toegankelijk voor elke Knokke-Heistenaar en iedereen die graag een partijtje golf speelt aan democratische prijzen. Deze accessibele parel is, samen met het stadsrandbos, dooraderd met waterpartijen, fiets- en wandelpaden. Kortom: een milieuvriendelijke groene long voor inwoner, tweede verblijver of toerist. Het nieuwe hotel kan het hele jaar door toeristen aantrekken die enkele dagen of weken genieten van onze unieke troeven nl. sport, natuur en cultuurbeleving. Dit versterkt onze lokale economie, laat inwoners mee profiteren van het uitzonderlijk hoog toeristisch aanbod zonder dat ze de nadelen moeten ondervinden zoals druk op de woningmarkt met alle gevolgen van dien.” voegt Coudyser toe.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is