Minister Weyts investeert € 16.351 extra in Vrije Lagere School Sint-Jan in Knokke-Heist

Op 7 juni 2022, over deze onderwerpen: Onderwijs

Onderwijsminister Ben Weyts investeert deze regeerperiode in totaal 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Dat is nog eens 500 miljoen euro méér dan in de vorige regeerperiode. “Met deze investeringen in nieuwe en vernieuwde schoolgebouwen, investeren we in de kwaliteit van ons onderwijs”, zegt Onderwijsminister Ben Weyts. “We bouwen letterlijk en figuurlijk aan onze toekomst.”

Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs kunnen rekenen op Vlaamse middelen om bijkomende schoolinfrastructuur te creëren of bestaande schoolinfrastructuur te verbouwen. Deze investeringsgolf komt ook Knokke-Heist ten goede.

Vorig jaar raakte bekend dat Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) al 213.000 euro vrijmaakte voor de Sint-Jansschool in Knokke-Heist.  “Daarmee kan de school een aangrenzende woning in de Graaf Jansdijk, die pal achter de school ligt, aankopen en gebruiken voor schoolse activiteiten en bijkomende sanitaire voorzieningen. Nu komt daar nog € 16.351 euro bovenop.” geeft Fabienne Pottier, gemeenteraadslid nog mee.  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is