N-VA Kusttoer aan de Vlaamse Kust

Op 18 juli 2016, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws, Horeca, Toerisme

N-VA West-Vlaanderen reisde zaterdag met de kusttram van De Panne naar Knokke-Heist om het kusttoerisme te promoten met in hun kielzog heel wat media en journalisten. Daaraan namen ook alle afdelingen en parlementsleden van de kust deel.  Het toerisme aan de kust is de motor van de economie en creëert veel lokaal verankerde jobs.  De kust is de ideale bestemming voor vakanties met kinderen en kleinkinderen. Toch heeft ook de kust zwaar geleden onder het slechte weer en de aanslagen in Brussel. Daarom wil de N-VA alle toeristische ondernemers een hart onder de riem steken. In de tien kustgemeenten werden niet alleen 1500 zonnebrillen en flyers uitgedeeld, er werd bovenal naar de mensen geluisterd. Daar kwamen frisse ideeën uit, zoals de promotie van het congrestoerisme in Knokke-Heist en de noodzakelijke opwaardering van de Strandwijk in Zeebrugge. De komende weken en maanden wil N-VA West-Vlaanderen trouwens meer vernieuwende ideeën voor de kust naar voor schuiven.

De West-Vlaamse parlementsleden kregen tijdens de rit van de Panne naar Knokke-Heist veel positieve reacties van inwoners, handelaars en toeristen. Onderweg werden ook allerlei inhoudelijke suggesties van de lokale N-VA afdelingen verzameld om het kusttoerisme een boost te geven.

  • N-VA De Panne stelt voor om de dienst Toerisme van de gemeente volledig te digitaliseren zoals dat in Dallas (VS) en Monaco het geval is. Op die manier kunnen in het laagseizoen meer toeristen aangetrokken worden.
  • N-VA Middelkerke is bezorgd om de gezondheid van de toeristen van wie de aantallen tijdens de zomermaanden pieken. Daarom wil de afdeling in elke deelgemeente een AED-defibrillator installeren.
  • N-VA Knokke-Heist wil de kaart van het congrestoerisme trekken. Die niche van het toerisme heeft immers een groot groeipotentieel en kan naast dagtoerisme ook meer zakenlui aantrekken. Binnen het nieuw te bouwen casino zijn daar zeker mogelijkheden voor.
  • N-VA Nieuwpoort wil meer jongeren aantrekken door de uitgaansmogelijkheden uit te breiden. Te vaak laten jonge mensen Nieuwpoort nog links liggen.
  •  N-VA Brugge wil een forse verbetering en opwaardering van de nu verwaarloosde Strandwijk. Door positieve impulsen te geven kan er een nieuwe dynamiek ontstaan en kunnen meer toeristen hun weg vinden naar dit pareltje strand en zee. Een beter onderhoud van de zeedijk en stimuli voor meer horeca-zaken moeten dit mogelijk maken.
  • N-VA Bredene vraagt een betere spreiding van de evenementen zodat de lokale horeca en handel in heel Bredene een graantje kan meepikken.
  • N-VA De Haan-Wenduine dringt al jaren aan op een masterplan voor het toerisme in de gemeente. Daarnaast zijn er ook specifieke aandachtspunten, zoals het verzet tegen het energie-eiland voor De Haan en het pleidooi voor meer openbare wc’s in de toeristische zones.
  • N-VA Koksijde-Oostduinkerke ondersteunt volop een beleid dat inzet op vernieuwende en verrassende culturele meerwaarde. De afdeling wil authenticiteit brengen met de garnaalvissers te paard, de lokale musea, en recent de unieke mix van erfgoed en hedendaagse kunst in het kunstencentrum Ten Bogaerde.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is