N-VA vraagt oplossing voor krakkemikkige voetpaden

Op 2 maart 2016, over deze onderwerpen: Veiligheid

Het voetpad in de Weitmansstraat is in slechte staat. Dat blijkt uit klachten van bewoners en een plaatsbezoek van de N-VA fractie. Gemeenteraadslid Luc Dieltiens: “Voetpaden moet altijd veilig en netjes erbij liggen. Dit komt het imago van een kwaliteitsvolle gemeente ten goede.  De inwoners, in het bijzonder senioren en jonge gezinnen met kinderen hebben daar recht op.”

In het kader van een Valentijnsactie trok de N-VA fractie naar Westkapelle. Daar spraken de bewoners de gemeenteraadsleden van de N-VA aan over de slechte staat van de voetpaden in de gemeente. In het bijzonder viel op dat het voetpad in de Weitmansstraat er krakkemikkig bijligt.

Op de gemeenteraad van februari vroeg de N-VA dan ook of de gemeente een plan van aanpak heeft om de voetpaden die in slechte staat zijn structureel aan te pakken en wanneer specifiek de problematische situatie in de Weitmansstraat aan bod komt. In tussentijd kwamen ook uit andere straten reacties binnen dat er wel nog voetpaden in Knokke-Heist aangepakt moeten worden.

“Tijdens de gemeenteraad antwoordde de meerderheid dat er elk jaar een aantal straten vernieuwd worden, al of niet samenvallend met de aanleg van een nieuwe straat of werken in de buurt. Dat klopt, want we zien in het meerjarenplan welke straten in welk jaar zullen aangepakt worden.  Enkel zijn er altijd straten die plots te maken krijgen met losliggende tegels, wortels van bomen die uitgroeien enz.  Wanneer ik wilde weten hoe dergelijke zaken aangepakt worden, kreeg ik te horen dat burgers zo’n zaken maar moeten melden en dat dan naar een oplossing gezocht wordt. Het is natuurlijk fijn dat burgers een stuk verantwoordelijkheid krijgen voor hun straat of wijk en dat ze gerust klachten of zo’n zaken kunnen melden.  Maar het is niet omdat een burger dat niet doet dat de gemeente blind kan en moet blijven”, vindt Luc Dieltiens.”Bovendien moet het bestuur ook duidelijk communiceren aan de bevolking dat er zo’n meldpunt bestaat.”  

De N-VA vindt dat ook gemeentepersoneel, in het bijzonder de waterdienst, de reinigingsdienst, de groendienst die signalen kan (en moet) doorgeven. De gemeente kan dan op basis van die signalen korter op de bal spelen. Dat komt de dienstverlening ten opzichte van de burger alleen maar ten goede.

Meer informatie ?

luc.dieltiens [at] n-va.be

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is