N-VA wil concreet engagement om waterproblematiek Kragendijk op te lossen

Op 30 september 2016, over deze onderwerpen: Leefomgeving, Stadsontwikkeling

KNOKKE-HEIST - De woningen en tuinen ter hoogte van de Kragendijk krijgen op regelmatige tijdstippen te maken met wateroverlast. Deze problematiek is enige jaren geleden ontstaan door het dempen van een gracht en het onzorgvuldig vergunnen van de verkaveling Hof ter Smisse. Dit oud zeer komt opnieuw bovendrijven nu de verkavelingsvergunning werd goedgekeurd om ter hoogte van Kragendijk/Kragenhoek 29 nieuwe eengezinswoningen te bouwen. Raadslid Geert Deman (N-VA): “ Voor de nieuwe verkaveling worden alle nodige maatregelen genomen om de wateroverlast in te perken. Toch vraagt ook het oude probleem in het aanpalend perceel om een oplossing. De wateroverlast blijft daar immers bestaan. De N-VA vraagt daarom een concreet engagement van het gemeentebestuur”.

De nieuwe verkaveling van 29 woningen neemt voldoende maatregelen om de waterproblematiek op te vangen. Dat wordt ook bevestigd door deskundige adviezen van VMM en Oostkustpolder. Deze maatregelen ten spijt, wordt hiermee het historische probleem voor de bestaande tuinen en woningen aan de Kragendijk niet opgelost. Het college van burgemeester en schepenen haalde eerder reeds een vaag engagement aan om hier iets aan te doen.

Voor de N-VA is een vaag engagement niet voldoende. Geert Deman: “Wij willen dat het gemeentebestuur haar verantwoordelijkheid opneemt. Het is immers duidelijk dat er in het verleden fouten zijn gemaakt, ook onder de verantwoordelijkheid van het toenmalig college. Nu verklaren dat men ooit wel eens een paar inspanningen zal leveren om het water terug te dringen, zet weinig zoden aan de dijk. Voor N-VA is het niet meer dan normaal dat er nu met de omwonenden aan tafel gezeten wordt. Het engagement van de gemeente kan hierin bestaan dat ze zelf een onderzoek verrichten en oplossingen voorstellen om de waterproblematiek voor eens en altijd op te lossen. Misschien moet de gedempte gracht weer opengelegd worden of kan een extra pompinstallatie het water verder afvoeren. Dat is voer voor deskundigen. Het is aan het college om deze deskundigen aan te stellen en op basis van hun bevinden ook een financieel engagement op te nemen zodat het gemeentebestuur in elk geval deels of volledig de nodige kosten doet om het probleem definitief op te lossen.”

De N-VA zal dit verder opvolgen en kijken of het vaag engagement effectief opgenomen wordt en zal erop aandringen dat engagement uit te breiden. “De burger kan niet het slachtoffer worden van foute beslissingen uit het verleden”, besluit Deman.

 

Auteur:            Geert Deman, Gemeenteraadslid N-VA Knokke-Heist

                        e-mail: geert.deman [at] n-va.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is