N-VA wil geen woorden maar daden voor een echt regenboogbeleid in Knokke-Heist

Op 12 oktober 2017, over deze onderwerpen: Diversiteit

In aanloop naar de jaarlijkse ‘Coming Outdag’ op 10 oktober wil de lokale N-VA afdeling echt werk maken van een lokaal regenboogbeleid. Gemeenteraadslid Fabienne Pottier (N-VA) stelt daarom enkele kleine maar concrete maatregelen voor die het verschil kunnen maken.

Fabienne Pottier: “In ons land is gelukkig al een lange weg afgelegd om gelijke kansen te geven aan hetero’s, holebi’s en transgenders. Maar de maatschappelijke discussie is nog lang niet ten einde. Met een paar kleine concrete maatregelen kunnen we daar als lokaal bestuur aan meehelpen.”

Op de gemeenteraad van augustus werd trouwens met de steun van de N-VA een charter ondertekend voor meer aandacht voor gelijke rechten tussen man/vrouw en gelijke kansen voor hetero’s, holebi’s en transgenders. Op 10 oktober wordt dit charter tussen verschillende gemeenten in de regio bekrachtigd en zijn er vormingssessies voor ambtenaren en schepenen.

“Het ondertekenen van het charter is een eerste stap”, zegt Fabienne Pottier.” Met enkele kleine maatregelen kan onze gemeente zijn steentje nog meer bijdragen aan de maatschappelijke aanvaarding van holebi's.”

Kleine maatregelen die het verschil maken :

Regenboogvlag op 17 mei

Zo kan het uithangen van de Regenboogvlag op de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie, jaarlijks op 17 mei, een duidelijk signaal zijn naar alle inwoners, tweede verblijvers en toeristen.

Informeren, communiceren en toeleiden

De gemeente kan ook duidelijk informeren over het bestaan van holebi-verenigingen of – activiteiten in Knokke-Heist of de regio. Vanuit de dienst Burgerzaken kan en moet correct geïnformeerd worden over het holebihuwelijk, adoptierechten voor holebi's, enz. Ook proactief. Op de gemeentelijke website, in de Stadskrant, of via andere communicatiekanalen kan het nummer van de Holebifoon opgenomen worden. En de gemeente kan burgers ook toeleiden tot het dichtstbijzijnde discriminatiemeldpunt. Voor Knokke-Heist is dat in Brugge.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is