Na aandringen van N-VA wil deze meerderheid de overlast nu toch echt aanpakken.

Op 7 juni 2016, over deze onderwerpen: Politie & Veiligheid

Al drie jaar lang klaagt de N-VA ook de overlast in sommige uitgaansbuurten aan. De meerderheid in Knokke-Heist lachte de problematiek initieel weg maar wordt nu door de werkelijkheid ingehaald. Het aantal politie-interventies groeit, de klachten rond geluidsoverlast, vandalisme, openbare dronkenschap en andere swingen de pan uit. Vooral in de zomermaanden is er overlast op de dijk en in de uitgaangsbuurten. Gemeenteraadslid Olivier Body (N-VA): “De meerderheid beseft dat ze niet langer de andere kant kan opkijken. Mede dankzij een vernieuwd engagement van onze politiediensten wordt de overlast nu daadwerkelijk aangepakt door een bijsturing van het politiereglement en door een nieuw GAS-reglement.”

“Ik was net N-VA gemeenteraadslid toen ik in 2013 tussenkwam op maatregelen om de overlast in de buurt van de Scoop/Van Bunnenplein aan te pakken”, vertelt Olivier Bodyn, die ook politieraadslid is. “In de gemeenteraad deed de meerderheid hier eerst lacherig over. De maand nadien pakten ze wel uit met een preventieve actie rond overlast in die buurt en alle ‘brave’ jongeren konden een I-pad winnen.”

De werkelijkheid haalt nu de bovenhand. Het toegenomen aantal politie-interventies, de klachten rond geluidsoverlast, vandalisme en openbare dronkenschap nopen het gemeentebestuur tot handelen. Bovendien hebben de feiten van tijdens de paasvakantie alles in een stroomversnelling gebracht. Bij die feiten brachten jongeren onder de 16 jaar slagen toe aan meerdere Knokke-Heistenaars en dit op basis van discriminatie. “Mede dankzij een vernieuwd engagement van onze politiediensten wordt de overlast daadwerkelijk aangepakt door een bijsturing van het politiereglement en door een nieuw GAS-reglement”, vindt Bodyn. “Het GAS-reglement zorgt ervoor dat er administratieve sancties tot 250 euro kunnen gegeven worden voor kleine overlast als hondenpoep, geluidsoverlast, wildplassen en andere vormen van criminaliteit waarbij het parket niet optreedt en deze zaken anders onbehandeld blijven. Bovendien kan de gemeente ook overgaan tot tijdelijke of definitieve sluitingen van evenementen of openluchtactiviteiten.”

Meer informatie ?

olivier.bodyn [at] n-va.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is