Onze hulp aan getroffen Kneistse ondernemers en verenigingen in post-corona tijden

Op 25 maart 2020, over deze onderwerpen: Economie & Werk, Horeca, Lokale economie, Ondernemen, Toerisme

Post-corona-steunfonds

De N-VA roept de gemeente op om een ‘post-corona-steunfonds’ op te richten.  Onze gemeente is financieel gezond.  We hebben een spaarpot en een buffer voor moeilijke tijden.  Vanuit dit fond, gespekt door o.a. de extra inkomsten 2019 van parkeergelden en -retributies, kunnen we op een slimme manier onze meest getroffen ondernemers en verenigingen helpen.

Niet-innen of uitstel geven voor betaling van gemeentelijke concessievergoeding

Stranduitbaters, horeca-zaken die een gemeentelijke concessie uitbaten bvb. in sport- of cultuurcentra, het Casino en Lakeside Paradise worden vrijgesteld van hun gemeentelijke concessievergoeding voor de periode van de crisismaatregelen. 

Bijkomende lokale hinderpremie

Huurprijzen voor handelspanden in Knokke-Heist zijn hoog.  De reserves van retail en horeca na de  winterperiode met vele stormen zijn laag. Handelaars die huren op de private markt kunnen met een bijkomende lokale hinderpremie van 1000 euro ontvangen. 

Winkel-hier acties

In overleg met Unizo, handelsbuurtverenigingen en de raad voor lokale economie zetten we bijkomende acties op om onze inwoners en tweede verblijvers te laten ‘winkel-hieren’ : een winkel-hier-bon, bijzondere koopdagen waar geen parkeergeld geïnd wordt,  winkel-wandeldagen in onze Gouden Driehoek… 

Bijkomende toeristische promotie van het ‘merk Knokke-Heist’

Kortbij vakanties aan zee, in Knokke-Heist, zijn straks hipper dan ooit.  We promoten Knokke-Heist naar specifieke doelpublieken in ons land en in onze buurlanden.  We spelen onze troeven : zee strand natuur, shoppen, culinair genieten, en familievriendelijk karakter met unieke wandel- en fietsbelevingen uit.  

Geen huur of vergoedingen van lokale jeugd, cultuur- en sportverenigingen.

De huur of vergoedingen voor het gebruik van gemeentelijke infrastructuur, repetitieruimtes, podia, uitleenmateriaal… tussen maart en juni voor alle lokale erkende jeugd, cultuur- en sportverenigingen worden kwijtgescholden.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is