Raadslid Pottier komt opnieuw op voor meer verkeersveiligheid in Ramskapelle

Op 12 december 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken, Politie & Veiligheid

Raadslid Fabienne Pottier uit Ramskapelle blijft bezorgd over de verkeersveiligheid in haar deelgemeente, vooral voor fietsers en voetgangers. Tijdens de gemeenteraad van november vroeg Fabienne opnieuw om verkeersremmende maatregelen te nemen zodat er trager gereden zou worden in de Sasstraat, een vraag die ze ook al stelde in de gemeenteraad van augustus. Nu vraagt Fabienne ook bijkomende maatregelen langs de Heistlaan.  Hier gaat het vooral over de verkeersveiligheid van de fietsers  die uit de Dorpskern van Ramskapelle komen en de Heistlaan willen dwarsen naar de Sasstraat. De meerderheid gaf aan de problemen te erkennen en beloofde inderdaad om oplossingen te zoeken. Fabienne Pottier volgt dit verder op.

“Al in augustus vroeg ik om verkeersremmende maatregelen om trager te rijden in de Sasstraat”, zegt Fabienne. ”Deze straat genereert immers meer en vooral te snel verkeer door het succesvolle restaurant Cote Belge. Gezien er toch ook veel gezinnen met kinderen wonen, vroeg ik toen om de leefbaarheid hoog te houden en de autobestuurders aan te zetten traag te rijden”.

Tijdens de gemeenteraad van november herhaalde Fabienne Pottier haar vraag  en vroeg ze ook om bij de evaluatiegesprekken rond de A11, aan te dringen op verkeersveiligheidsmaatregelen langs de Heistlaan. Dat zou een goede zaak zijn voor fietsers  die vanuit de dorpskern van Ramskapelle komen en de Heistlaan willen oversteken richting de Sasstraat. Er zijn niet enkel de fietsende inwoners maar er zijn daar ook heel wat recreatieve fietsers. In de gemeenteraad erkende de meerderheid ook dit probleem en gaf aan oplossingen te gaan zoeken. “Uiteraard blijf ik dit op de voet volgen”, besluit Fabienne. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is