Vlaamse Erfgoedpremie van 314.000 euro voor Golf Residence !

Op 17 juni 2021, over deze onderwerpen: Cultuur en erfgoed

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele zet het licht op groen voor de dak- en gevelrestauratie van Golf Résidence in Knokke-Heist. De Vlaamse overheid kent hiervoor een premie van 314.192,68 euro toe. Deze middelen komen uit het relanceplan Vlaamse Veerkracht, waarmee de Vlaamse Regering 4,3 miljard euro investeert om het economisch en maatschappelijk weefsel te herstellen na de coronacrisis. “De restauratiewerken aan het appartementencomplex Golf Résidence kunnen starten. Door het monument te blijven gebruiken als woongelegenheid zet men in op een duurzaam hergebruik van deze erfgoedsite”, aldus minister Matthias Diependaele. “Onroerend erfgoed vertelt vaak een lokaal verhaal en geeft mee vorm aan onze Vlaamse identiteit. Dankzij middelen uit het relanceplan kunnen de eigenaars van beschermde monumenten een ondersteuning krijgen om de erfgoedwaarde van het erfgoed te bewaren. Regelmatig onderhoud is de beste investering om dure restauraties in de toekomst te vermijden. Dankzij de werken worden de historische erfgoedelementen van het monument opnieuw in ere hersteld.”

 

Het dak en de gevels van appartementencomplex Golf Résidence, gebouwd in een opvallende cottagestijl, worden grondig gerestaureerd. Golf Residence, zoals het vroegere Golfhotel nu heet, is beschermd als monument omdat het voormalige hotel een belangrijke historische getuige is van de opkomst en ontwikkeling van het toerisme aan de Oostkust waarbij Knokke evolueerde tot een residentiële badplaats van allure. De restauratie voorziet een valorisatie van de historische erfgoedelementen. Vanuit de sociale finaliteit draagt dit project bij tot een ruimtelijke en regionale ontwikkeling van de omgeving. Voor deze restauratiewerken wordt een premie van 314.192,68 euro toegekend.

 

Vlaamse Veerkracht

Vlaanderen zal de komende jaren met het relanceplan Vlaamse Veerkracht 4,3 miljard euro investeren om ons economisch en maatschappelijk weefsel te herstellen na de coronacrisis. Onroerend erfgoed moet haar steentje hiertoe bijdragen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is